ANOTHER COPENHAGEN

KENDER DU
Another Copenhagen?

Another Copenhagen er kritiske byvandringer om glemte sider af dansk historie. Deres gadeplansbaserede foredrag sætter politiske og værdimæssige spørgsmål til debat og viser nye sider af den by, du troede du kendte så godt.

Another Copenhagen tilbyder fire forskellige byvandringer:

Den Arabiske Spadseretur
Med udgangspunkt i 250-året for Carsten Niebuhrs rejse til det lykkelige Arabien går vi ud og ser på, hvordan København har ladet sig inspirere af det arabiske – vel og mærke i den gamle del af byen, hvor mellemøstlig kultur siden 1800-tallet har sat sit præg på liv og landskab.

Kritiske Byvandringer
Deres gadeplansbaserede foredrag sætter politiske og værdimæssige spørgsmål til debat og viser nye sider af den by, du troede du kendte så godt.

I Slavernes Spor
I perioden 1670 – 1803 fragtede danskerne op mod 100.000 slaver over Atlanterhavet fra kongens forter i Afrika til de Dansk-vestindiske øer. Denne byvandring tager udgangspunkt i slavetidens København. Slaveriet var ikke kun noget sært eksotisk, som foregik langt fra Danmark. Faktisk er meget af det historiske København tæt forbundet til Danmarks fortid som slavemagt.

 

Nørrebro – byfornyelse og modkultur
Under udarbejdelse. Mere information følger.

Få mere information på : http://anothercopenhagen.dk

Advertisements